H | K | S | C | P | S | V |
---|---|---|---|---|---|---|
« júl | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
4 feb
A kókusz is sokoldalú-étel…
Hozzávalók: 40 dkg cukor, 4 tojássárgája villával felverve, 5 evőkanál bonbonmeggy-likőr, 0,5 teáskanál őrölt fahéj, 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítés: A cukrot 3,5dl vízben sűrűsödésig főzzük. Forrón öntjük a tojás sárgákra – lassan és folyton keverve. Beletesszük a likőrt, kókuszt, fahéjat. Újból főzni kezdjük – takarékon – állandóan keverve, míg forrni kezd. Ekkor kb. 25×25 cm-es tepsibe öntjük, és langyos sütőben 30 percig sütjük. Kockára vágva tálaljuk. Ha kihűlt vaníliafagylaltot is tehetünk a tetejére.
Egy hozzászólás a cikkhez "Kókusz desszert"
Tisztelt Szerkesztő!
Köszönöm, hogy a forrást megjelölte!
Üdv,
CubaFiesta
Hozzászólás