H | K | S | C | P | S | V |
---|---|---|---|---|---|---|
« júl | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
10 nov
Hozzávalók:üres has,pár pohár bor-a bográcsozáshoz száraz idő,vagy fedett hely.
0,5 kg burgonya
25 dkg tarhonya
20 dkg húsos füstölt szalonna
2 fej hagyma
1 ek pirospaprika, só
Elkészítés:szalonnát apró kockákra vágom és félig kiolvasztom. Világosbarnára pirítom rajta a
tarhonyát, majd ezen megpirítom a kockára vágott hagymát is. Meghintem a paprikával, beledobom a felkockázott krumplit, egyszer elkeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Megsózom és kislángon, lefedve, puhára főzöm. A főzés végefelé többször megkeverem.
Régi magyar étel, a slambuchoz hasonló, bográcsban még finomabb.
Hozzászólás