H | K | S | C | P | S | V |
---|---|---|---|---|---|---|
« júl | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
4 okt
Egy kanálnyi zsíron a bevagdosott szalonnaszeletekből kakastaréjt sütünk.
A padlizsánt hámozatlanul, 0,5 cm vastagon felkarikázzuk, fél órára besózzuk.
A kockára vágott hagymát a szalonna zsírjának felén megfonnyasztjuk, rátesszük a kis (1 cm) kockákra vágott húst, és addig pirítjuk, míg levet enged. Megszórjuk pirospaprikával, ételízesítővel, kevés őrölt borssal és fedő alatt puhára pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a levét elfőtte, vízzel vagy húslével felengedjük.
Ezalatt megmossuk a zöldségeket, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és mindkettőt karikára vágjuk.
A padlizsánt leöblítjük, konyharuhán óvatosan kinyomkodjuk és a paprikával együtt kb. 5 percig sütjük. Utána enyhén sózzuk, félretesszük.
A rizst a maradék szalonnazsír felén megpároljuk a fele rizst kizsírozott sütőtálba (legjobb a Remoska) rakjuk. A rizs tetejére simítjuk a zöldpaprika-padlizsán keveréket, arra rátesszük a paradicsom felét, levével együtt a pörköltet és rá a tejföl felét.
Betakarjuk a maradék rizzsel, ráterítjük a maradék paradicsomot, enyhén megsózzuk, és elkenjük a tetején a maradék tejfölt és a tetejére locsoljuk a maradék szalonnazsírt.
Forró sütőben 30 percig sütjük. Az utolsó 5-10 percre levesszük a tál fedelét.
Szerb recept, könnyű és finom nyári étel. A paprika lehet csípős is, ha a kosztosok bírják
Hozzászólás