H | K | S | C | P | S | V |
---|---|---|---|---|---|---|
« júl | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
8 márc
Hozzávalók: 3 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál paradicsompüré, 1 csipet szurokfű, fél teáskanál borecet, só, 6 főtt tojás, 4 csésze főtt rizs, 1 evőkanál olaj, 6 fejes saláta levél, 6 egyforma, forró vízzel kiöblített teáscsésze
Elkészítés: Tegyük a fazékba a 3 evőkanál olajat, fokhagymát, paradicsompürét, szurokfüvet, ecetet, sót, 6 evőkanál forró vizet. Lassú tűzön pároljuk, míg felére fő. Öntsünk a mártásból minden csészébe, ezután tegyünk mindegyikbe 2 evőkanál rizst, állítsunk a közepébe 1-1 tojást a csúcsos végével lefelé, majd rakjuk a tojások köré a megmaradt rizst, és körös-körül nyomkodjuk le. Helyezzük forró vízzel félig telt tepsibe a csészéket, fedjük le egy másik tepsivel, és forró sütőben pároljuk 10 percig. Ha kész, tegyük a salátaleveleket lapos tányérokba, és vigyázva borítsuk rájuk a rizses tojást. Adhatunk mellé paradicsomsalátát vagy ketchupot.
Hozzászólás